Black metal

Spännande va sjuk från axlarna uppåt. Endast. Resten av kroppen mår bra, men huvudet hänger inte alls med och även tycker att resten av kroppen borde ha feber. Åkte och sprang intervaller igår efter matchen att bli av med energin. Mådde inte helt hundra, men tänkte att jag springer precis så länge det känns bra. Får vända hem efter 200m om det känns så. Länge sedan det kändes lika skönt på spåret, förutom att jag har idag haft förbannad huvudvärk hela dagen. Om jag är sjuk, ska jag dö på spåret efter 200m. Om jag är frisk, skall jag inte ha huvudvärk och halsont… Känner mig lurad.

Skulle va intressant forska vilken årstid alla black/death/etc metal låtar är skrivna. Kan tänka mig att statistiken skulle skjuta upp till himlen när det kommer november, kolsvart klockan 15:45 och ingen har sett solen för två veckor. Ja, lite deppigt är det. Konstigt nog att Finland och Norge har mest metalband i snitt..? Men vad är grejen med Sverige som sitter i kläm mellan oss och kluriga normän?

Av någon konstig anledning (kallas också lillebror) har jag fått kolla en hel del väldigt dåliga black/death metal musikvideor samt ett antal andra musikvideor från samma genre. Roligt att se på videor med lite objektiv syn och har märkt att dom har en egen, men ändå gemensam stil. Det kan va någon komisk norsk death metal -band eller typ Nightwish eller Children of Bodom som ändå är framgångsrika band world wide. Samma stil, samma ramar, enda skillnaden är nog budget och pengar. Det jag tycker är mest roligt att man inte tydligen kan spela elgitarr/bas som man spelar alla andra instrumenter. När man spelar en instrument, står man oftast ungefär axelbrett med bra hållning. Spelar man däremot metal och bas/gitarr går det endast genom att stå axelbrett x3 i 90 graders vinkel?

jeff-loomis

Otroligt sjukt kul att coacha en 12-åring målvakt som stått i mål två veckor. Jag får lära henne rätta tekniker från början och hinner knappt till halvvägs min mening så är hon redan “menar du så här?”. “Istället att göra så här, gör hellre… ja precis.” Jag blir säkrare och säkrare varje dag att den stunden jag lägger av själv, blir jag en målvaktstränare på full tid. Ha ett-två målvakter som får 100% “elit-coaching” och en grupp målvakter man kör mv-träning en gång i veckan. Har även en väldigt tydlig vision hurdan målvaktstränare jag vill va, och det som är kul är att den enda begränsningen är att jag har inte tid och energi för det just nu. Men sen, jag kan va precis det jag vill va och bli.

Jobbigt att bli påminnt jämnt om sånt man själv ville inte fundera. (Ännu) En bra anledning att flytta till Sibirien. Om problemet är det västerländska systemet och beteende av människoraset, måste man nog packa väskan och fly själv.

Kul att en finsk journalist skrev en lång intervju om mig till det schweiziska innebandymagazinet. Lite intresserad av att se hur han har lyckats med det journalistiska utmaningen med det att han har fått otroligt mycke mer text från mig än vad det får plats i tidningen. Jag kan vara kortfattad, men behöver anstränga mig mycke mer att skriva kort än att skriva långt. Vart man kan dra slutsats att jag skriver en jädrans massa skit. Skulle kanske installera en crab-filtter.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s