Fan ta dig

Fick en fråga häromdag att är jag inte rädd att släppa in mål när det är två minuter kvar på matchen och vi leder 5-4. Eller när det blir sudden. Är jag inte rädd att göra ett misstag i sådant läge? Varför skulle man va rädd? Varför skulle jag va rädd för att rädda bollen? Är det inte precis samma boll som kommer under fem första minuter i matchen än bollen som kommer under två sista minuter i matchen? Varför ska man sluta spela och bli rädd bara därför att det är en minut kvar? Är det inte precis då man ska göra det man har alltid gjort? Göra det man är bäst på? Skulle jag inte hellre se det som en chans att bli hjälte? Och samtidigt jag kan fokusera bara på det som händer nu, inte på det som händer efter nuet. Jag kommer misslyckas och släppa in mål, men sannoligheten att jag lyckas och räddar bollen är mycke större!

Igår var jag helt säkert att jag tog en räddning som vänder hela matchen. Chansade allt jag hade då jag kände att jag har ingenting att förlora längre. Något anfall innan 3-7 målet jag var helt säkert att den jävla räddningen kommer vända matchen. Vi har haft en bra fas och tryckt motståndaren ner flera gånger, dom får kontra och spela tre mot noll i slottet. Med på första pass, med på andra pass och slänger mig till tredje pass. Träff i hjälmen. Fan vi ska vända det här.  Det är häftigt hur stark tro man kan ha. Sedan kan man fundera varför det inte riktigt gick som man trodde, men det fanns en liten stund när allt var möjligt…

Vet inte riktigt vad man borde svara till alla människor som tycker att det är sjukt roligt och jag själv står där och kan inte hålla med alls? Kul att ni tycker att det är roligt, men jag vill bara dra åt skogen.

Det är mycke man typ vet ungefär men man kanske har inte förstått det ordentligt tidigare. Hjärnan vill ju alltid bekräfta frågan och hitta svaret till frågan eller påstående. Påstår du åt dig själv på morgonen “fan vad trött jag är” så hjärnan nickar bredvid och bekräftar att “ja, du, du är så sjukt trött, vet du. Grattis, ha en trött dag.” Istället för det påstående frågar du på morgonen “vad roligt ska jag göra idag?” så kommer din hjärna börja fundera genom dagen och hitta den roliga grejen du ser fram emot istället att bekräfta att du är trött. Och har du tänkt hur lätt det är att hitta svar på negativa frågor? Fråga “varför vill jag inte åka?” så hittar du hur många svar som helst och väldigt fort misstänker jag. Fråga “vad är det som gör att det blir roligt att åka?” och helt plötsligt har man inga svar? Hur lyckas man ställa alla rätta frågor åt sig själv och hitta alla dom positiva saker i livet istället att trycka ner sig?

Har bestämt att ta en fem dagars utmaning på dagens första påståendet. Istället att va trött, tycka det är jobbigt att åka till jobbet, vakna tidigt och flyga runt Europa osv, så ska jag fråga mig själv “vad ser jag fram emot idag?” eller “gud vad gott med en kopp kaffe och bra frukost!”. Undrar om jag känner mig mindre trött när jag vägrar erkänna det till mig själv?

Det är kanske nu jag måste påminna mig själv extra tydligt att varenda problem kan ses som en ny utmaning. Om ingenting annat så har jag en utmaning framför mig och det är nu jag får motbevisa halva mig att jag kan och orkar samtidigt när den andra halvan säger att jag kan inte, orkar inte, vill inte. Fan ta dig..! Har samlat olika verktyg flera år i min back, nu har jag äntligen fått chansen att plocka fram några och börja snickra. Kräver bara lite vilja och självdiciplin. Inte lätt att ta tag i alla onda tankar och slå sönder dom. Man vill bara flyta med och tycka synd om sig själv. Det är ju alltid lättare att gå neråt än uppåt..!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s