Kameleont

Ahh, gud vad jobbigt. Jag skulle va helt klart för säng men klockan är knappt åtta… Måste kämpa en timme till innan det är klokt att gå lägg sig. Och troligtvis när klockan är nio är man inte längre trött. Den andra jobbiga grejen är att jag läser den andra delen av femte “Game of Thrones” -boken. Jag vill läsa vidare, jag vill läsa hela boken, men om jag gör det, måste jag vänta 2,5 evigheter innan jag får antingen kolla på femte säsong eller läsa nästa bok. Cruel, cruel world. Samt min bokhylla är lite tom just nu… Har några Pratchetts men dom är på engelska och det är lite trögt att läsa på engelska. Blir inte samma fart och jag är inte så bra på engelska att jag skulle kunna läsa mellan raderna lika bra som man kan göra på finska. Det är alltid någonting man missar och inte riktigt förstår när man använder fel språk. Tur jag åker hem om 1,5 veckor så jag kanske hinner skicka en önskelista och få några böcker med mig.

“Det nya Endre” börjar kännas så småningom som en liten kameleont. Vi spelar precis så bra vi behöver spela. Vi möter lagen från nedre delen av tabellen och ger en knappt godkänt insats, som betyder att vi vinner matchen men gör ingenting mer. Möter vi ett bättre lag, gör vi en lite bättre insats. Och möter vi “världens bästa lag” som någon har ropat i höstas, gör vi ett snäppt bättre insats än motståndaren. Lite lite vassare på avslut, lite mer effektiv på kontringar och backcheck-jobb, lite tuffare försvar. Vi gör det vi ska för att vinna matchen. Idag betydde det att varenda spelare på och utanför plan gjorde sitt jobb på ett bra nivå. Även om vi gjorde en riktigt bra match, känns det att vi har några snäpp till. Känns att vi behövde inte ge allt att vinna, utan det räckte med 98,5%. Det blir ändå ganska många procent till slut när det är 20 spelare som ger 98,5%.

Man vet ändå hur bra var och en kan vara och vet att flera har någon växel till. Undrar om Hjortings liv i Pixbos mål var lika förjävligt än mitt i torsdags när jag “fick” spela mot Corins femma hela träningen. Fifan. Jag ändå hade inte min sämsta dag i torsdags och jag hann fika på läktaren x-antal gånger och ville åka hem gråtande när jag inte fick ens chans att delta i leken. Ganska förjävligt att vittna klip-klap-klip-klap-spel från paradplatsen. Tack och lov vi spelar i samma lag… Och man blir väl bättre genom att träna med bättre medspelare?

Fan min tv har slutat fungera. Jag har inte gjort ett dugg och igår helt plötsligt digiboxen meddelar “Kan inte ta mot någon signal eller signalen är för svag.” Finns inga driftstörningar på tv-nätet och jag har inte flyttat något eller pillat på sladdar. Någon kråkjävlen har bajsat på antennen på taket…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s