ZZZzzz…

Gud vad skönt när man kan sova utan att ställa en klocka. 2,5h igår efter jobbet, 11h i natt och nästan tre på eftermiddagen idag. Idag hade jag dock klockan som jag ställde framåt minst tre gånger när jag inte orkade kliva upp. Snacka om att gilla sova..!

Efter fem år är jag fortfarande inte svensk. Efter att ha gått runt i stan och undrat varför alla går med kanelbullar, varför Atterdags solde 4 kanelbullar för 25kr och efter typ 20 människor har lagt bilder på kanelbullar på instagram förstod jag att det var nog kanelbullensdag idag. Inga kanelbullar i mitt hushåll. Gjorde finska piroger istället. 3,5h projekt, ~50 piroger med väldigt ojämn kvalité. Nästsista satsen började dock likna finska piroger och tror jag lyckades göra nästan 10 lika stora piroger. Beauty is in the watchers mouth. Inte utseende utan det att dom är goda! Och förstår, typ, att svenskorna inte fattar grejen med finska piroger. More for me!

Featured image

Jag har alltid haft svårt att sitta stilla och bara lyssna på lektion, föreläsningar, möten, utbildningar. Lite konstig kombination när jag ändå har varit hyfsat bra i skolan och har ganska bra koll på det som behövs veta. I högskolan började jag skissa på föreläsningar och den har fastnat. Förra vinter skissade jag en hel block på våra gruppmöten på jobbet, och nu jag fortsätter med en ny block. Det är lite kul att kolla bakåt och se hur jag har faktiskt lärt mig att skissa. Först geometriska former, sedan stickgubbar och nu under senaste tider jag har börjat även skissa människor. Det är inte min grej. Aldrig tyckt om att skissa människor (eller skissa overhuvudtaget…), men efter mina stickgubbarna har börjat hoppa fallskärm och blivit tyngdlyftare behövde jag nog avancera mig. Inte så att jag kunde skissa människor, men kanske man ska börja nån gång..?

Featured image

Jag börjar nog ha lite för mycke kreativ energi i mig igen. Den samlas på när man inte kan bli av med det. Skissat mer än valigt och hittade häromdag trummaskin på min piano. Jag har aldrig tidigare lagt fokus på trumkomper i dom låtar jag kan spela, men efter jag gjort det märkte att jag har lyckats välja såna låtar som har världens konstigaste komp eller rytm. Har kanske en låt med rak 4/4 komp. Så mycke fick jag nytta av trummaskinen… Borde nog skaffa en riktigt trummaskin som kan göra komper för låtar med 12/8, 6/8 och 5/4 rytm. Det går ju att spela Metallicas Nothing Else Matters på 3/3 valskomp, men det är någonting som inte riktigt låter rätt…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s