Frågestund

Känns ite sådär att använda sin helg att först va två dygn i feber (och resa fram-och tillbaka till Falun) och försöka återhämta sig om det genom att städa och tvätta resten av helgen. Jag hade väntat hela veckan att det skulle bli söndag och jag äntligen skulle ha tid att gå till spåret, springa ett varv och hinna göra ordentlig fyspass på gymmet efter det. Nope, minst en feberfri dag innan träning, och jag har inte ens blivit av med min huvudvärk ännu. Kanske nästa söndag? Varje gång jag har planerat eget fys och pass på spåret har jag varit sjuk. Undrar vad är problemet nästa helg? Och hur fan jag har varit sjuk så mycke när jag inte brukar va sjuk alls..?!

Läste en lite rolig och intressant kolumn om färgerna i drömmar. Det har gjorts ett antal forskningar om att folk skulle drömma mest svartvita drömmar. Flesta av forskningarna gjordes under 1940-50 -talet och i några av dom tog man slutsatser att drömmarna är kopplade till mental hälsa. Någon hade gjort drömforskning på psykiatrisk avdelning och fått resultat att tredje delen av dom som hade färglagda drömmar hade neurotiska tendenser och problem med mental hälsa. (Konstig nog när forskning gjordes på psykiatiska..?) Sedan har någon snille kommit på forska ämnet med folk som har haft svartvitt tv hemma vs. folk som är uppvuxen med färg-tv. Helt plötsligt bara 4,4% av färgtv-folk såg svartvita drömmar. Puuh, kanske jag ändå inte är neurotisk och har stora problem med mental hälsa när alla mina drömmar är färglagda utan jag är bara van vid med färg-tv?! Samtidigt mina drömmar brukar inte innehålla starka och gnistrande färger heller. Det är tydligen väldigt vanligt om man använder LSD eller malaria-medicin. Ja, nu vet vi det.

Vet inte om jag drömde eller om jag faktiskt funderade det innan jag somnade igår, men fan vad kul det skulle va åka till New York och kolla NHL, NY Rangers och Henke Lundqvist. Egentligen det skulle inte va helt omöjligt när playoffs håller på nästan till midsommar. Kunde åka efter säsongen typ. Vet inte bara vem jag skulle kunna locka med mig… (Med andra ord: med vem jag skulle orka a) resa och b) se hockey. I kategori 1 finns flera, men det är ganska få som uppfyller båda krav…)

Och det jag har med all säkerhet funderat vaken är att det skulle va ashäftigt att göra en studiebesök hos några hockeymålvaktcoacher. Typ i Sverige och Finland och varför inte även nord Amerika? Det verkar vara en jädrans stor industri och det skulle va väldigt intressant att få reda på hur mv-coaching funkar i hockey. Hur Sverige/Finland har byggt hela coachingsystemet och vad allt det innehåller. Hockey är ett ljusår före innebandy men samtidigt målvaktsarbetet skiljer inte så hemskt mycke. Grundprinciper är det samma, agerande på plan är liknande, det hur spelet ser ut är liknande, största skillnaden är rent tekniskt. Hur fungera coaching på juniorsida? Vad lär man i vilken ålder? Hur jobbar man med SHL/NHL målisar? Hurdan coaching dom får? Landslaget då? Hur delar man tiden mellan fysik-teknik-mentala spelet? Hur man jobbar med olika delar? Hur mycke? Hur etablerar man sig till en av världens bästa mv-coachar? Vad allt kan man som den bästa mv-coachen? Hur och med vad kan man hjälpa en 15-åring målvakt vs. en etablerad NHL-målvakt? Hurdana metoder använder man när man lär ut/finslipar teknik? Hur är det med den mentala delen? Vart kan jag få tag på all det informationen jag vill ha?

Jag får nog börja med att delta SISU:s ledarutbildning imornkväll. Hade deltagit innebandyförbundets mv-utbildning förra vinter men man måste tydligen gå alla grundutbildningar innan man får delta i “mer avancerade” utbildningar. Även om det känns att det inte finns jätte mycke inom innebandy och målvaktsarbete sånt jag inte redan har lite fingertipskänsla. Men aldrig fel att utbilda sig lite till och det kan inte skada att få utbildning inom ledarskap. Undrar om det finns några grundläggande mv-utbildningar från hockeyförbundets sida där man fick delta utan att va hockeyaktiv..?

Jag hatar att städa men fan vad skönt när man har gjort det. Jag har funderat flera veckor att jag måste byta sängkläder men den har alltid fastnat till det att jag hinner inte tvätta lakan. Äntligen har jag gjort även det.

Funderar att ska jag lära mig att fläta håret eller bara boka tid till frissan? Det sistnämnda är nog enklast…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s