Skratt

Är jag förvånad? Efter en vecka bort från jobbet, skyndar jag till jobbet till halv sju så att jag kan dra hem vid tre. Kommer in, försöker logga in till min dator och funkar inte. Faaaaaaaaan… Igen. Kortet har gått ut och jag får sitta och vänta två timmar att dom som kan fixa det kommer till jobbet. Tur jag äntligen hittade en snygg thermosmugg och tog gott kaffe med mig till jobbet! Skönt att ta det lite lungt men jag hade gärna sovit några timmar till…

Fyfan. Visby – Bromma – Malmö – Köpenhamn – Helsingfors – Arlanda – Visby inom sex dagar. Fattar inte hur folk orkar med jobbet där man får/måste resa mycke. Tre resedagar inom så kort tid är lite för mycke. Men vilken rolig flygresa jag hade till Visby! Vet inte vad hände men flygvärdinnor kunde inte sluta skratta. När dom skulle prata det vanliga inför startet gick det helt åt skogen. Varje gång hon öppnade microfonen blev det 2-3 ord och asgarv. Liten paus, öppna microfon, nytt försök och asgarv. Första två gånger var aningen pinsamt men efter det stort sätt hela flygplanet skrattade med henne när hon tappert kämpade genom hela texten. Den andra läste säkerhetsgenomgång skrattande medan den andra klädde på flytväst och asgarvade. Undrar hade kaptenen lika kul som vi andra..?

Vad är grejen att alla hus inom Dala-trakten är röda och verkligen alla hus i Malmö är gula? Är alla tegelsten gula i södra Sverige? Har Dalarna bara en färgfabrik som tillverkar endast röd färg? Man skulle kunna tro att nuförtiden går det fixa fram också andra färger än bara den som finns i marken just där? Eller är det bara en “det har alltid varit så” -grej igen?

Fascinerande hur en tvååring orkar koncentrera så länge och så kraftigt att hälla vatten eller grus från vattenkanna till hink och tillbaka. Fram- och tillbaka. Om och om igen över en timme. Satt i söndags i sandlådan med henne och åt alla möjliga grusmaträtter en tvååring kan hitta på. Provsmaka, krydda, laga nytt mat, dricka kaffe/te, baka kakor… Man ska nog vara ganska nöjd när hon är hyfsat still och det är inget klurigt på gång. Samtidigt har hon ingen tålamod att sitta vid matbordet och äta klart utan att ens snacka om att sitta på pottan. Snabba reflex is the thing!

Vilken dröm. Igårkväll kom jag hem, öppnade resväskan och känner doften av nytvättade målvaktskläder och färsk rågbröd. Att ha tagit hand om tvätthelvetet redan innan man kommit hem är någonting helt underbart! Händer ungefär aldrig så jag får njuta en hel dag innan tvättrumban sätts igång igen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s