Ebola

Hemulen som bor i Mumindalen,

Helgat må din förstoringsglas vara

Komme ditt trädgårdsland,

Må din växtsamling växa.

Jag har jobbat fram en mental game plan sedan ifjol och där står det att varje problem kan ses som ny utmaning och varje gång jag misslyckas har jag fått ett tillfälle att lära mig något nytt. Förra året brottades jag mycke med frustration, nu känns det att jag kommer brottas en hel del med min tålamod. Tålamodet är inte min starkaste sida, och det blir ännu svagare när jag är trött eller hungrig och när jag är trött och hungrig är det säkraste att försvinna och snabbt. Helt plötsligt har jag fått extra många människor runt om mig som behöver extra förklaring för allt. Jag kan förklara och jag klarar av att böja ståltråd om det behövs. Ganska ofta orkar jag även förklara saker med en bräckjärn, men nu känns det att jag får börja jobba med en järnvägsräls när jag pratar med andra. Vad har jag gjort att förtjäna allt det här? O Heliga Hemulen, ge mig lite extra tålamod. Jag har en jädrans utmaning framför mig.

Hur är det möjligt att en människa vid 20-åres ålder kan inte använda dator och/eller helt vanliga dataprogram som t.ex. Word? Borde inte iPhone-generationen ändå ha lite koll på sånt? Eller är problemet det att dator har ingen pekskärm, du måste använda mus och du använder all din tid med sociala medier och har aldrig behövt använda datorn till annat än att surfa? Jag fattar om morsan behöver hjälp med att skapa pdf-dokumenter eller skriva ut ritningar i skala 1:1. Jag kan, nästan, förstå om någon kommer och frågar om zip-filer och undrar hur man kan öppna dom. Jag hjälper gärna mormor som är 80år och vill läsa och svara e-mail på jobbet. Men herreminjävel när jag måste göra en lathund om det hur man använder word för människor som är född på -90-talet…

Undrar om jag ska dra en snabb språkkurs och lära mig lite spanska och italienska. Så bra är jag redan både i spanska och italienska att jag förstår det mesta kunderna skriver till mig när det gäller levnadsintyg, adressändringar, läkarintyg m.m. Man förstår otroligt mycke om man bara orkar läsa genom texten och har en liten aning vad det kan handla om. Skulle va kul om man även kunde svara på rätt språk.

Jag kan inte förstå varför folk kommer till jobbet om dom är förkylda. Dra hem för helvete och sluta smitta oss andra… Jag. Vill. Inte. Bli. Sjuk. Det är något skit som pågår just nu och vi hade ungefär 50% närvaro på jobbet idag. Och man hör hur alla sjuka människor runt om kring snyter, hostar och håller på att dö. Man skulle själv vilja dra hem eller åtminstone skaffa en egen steril bubbla där man kunde sitta och jobba. Kanske jag ska skaffa en sån där skyddsutrustning och dra på den när jag åker till jobbet på morgonen. Lungt och skönt och ingen skulle nog våga komma störa mig. Kjähkjäh. Najs. 20e och hela kostymen är din! Kanske jag tar en sväng förbi Varusteleka nästa måndag när jag ändå är i Finland och köper en sån?

 

6949


One response to “Ebola

  • Christina

    Tips!
    Vitlök är bra mot förkylning, dödar allt vad baciller heter. Och så håller man folk på avstånd om man äter tillräckligt mycke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s