Zorro

Kommer ivrigt till jobbet strax innan halv sju och märker att ääääääntligen börjar det finnas någonting att göra. Glömde dock bort att jag inte får jobba full fart ännu… Nästan en timme innan morgonfikat och jag hade redan gjort allt för dagen. Tack och adjö. Får man åka hem nu? Det fick man ganska ofta göra i skolan, speciellt när sista lektionen var typ matte. ”Jag har gjort alla övningar, vad ska jag göra sen? Jag gjorde även alla läxor… Och extra uppgifter som fanns…” –Jaa, då får du nog dra hem…

Låg hemma början av veckan med en jädrans huvudvärk. Fan vad trögt att ligga hemma och stirra taket. Bokstavligen stirra taket. Gick inte kolla tv, gick inte sitta framför datorn, gick inte ens skriva en SMS utan att få lite extra ont. Och bli typ sjösjuk av att läsa en bok. Efter man har sovit först 14h på natten går resten av dagen ganska långsamt. Helt plötsligt börjar man hitta lite allt möjligt från det vita taket. Jag hade t.ex. aldrig märkt att någon har borrat hål i taket och reparerat det med spackel. Önskade att jag hade haft taket från Sixtinska kapellet ovan för mig. Hade nog varit lite roligare dagar hemma… Konstnärer är nog inte helt friska i huvudet. Undrar hur Michelangelo har lyckats måla alla freskon i taket? Och hur lång tid det har tagit..? (Visst, wikipedia vet. 4 år vs. 6 år.) Kul att måla taket för fyra års tid. Undrar om man inte blir trött på sitt arbete och vill börja om? Man får en ny superbra idé efter 2,5 år, får jädrans ångest och tycker man jobbar med helt fel idé och borde gjort något annat istället.

Vi hade det årliga kick-off med hela Endre. Teknikträning med ungarna och avslutade med en strafftävling. Det blev inte många mål då målvakterna var så himla bra..! Utmanade Corin lägga straff mot mig. Vi har ju tränat en hel del straffar på morgonträning och jag vet ungefär vad hon kan. Första straffen blir en snurra runt –zorro. Jag tog fika efter första snurren och var helt ute, men hon missar målet med några centimeter. Hon fick ta en repris och det blev ännu en zorro-straff och nu träffar hon målet. ”Tack att du inte tog den andra straffen..!” Öhh, jag som verkligen försökte ta den… Liksom man hade någon chans mot hennes straffar när hon får bra träff på bollen..?! Om jag tjuvar hit, lägger hon bollen dit. Även om jag vet att hon kommer zorra så vet jag inte hur fan jag ska ta den. Och jag har ändå tränat på det redan ett år… Lovar sluta när jag lär mig att rädda hennes straffar. Då har jag lärt mig allt och kan inte bli bättre. Man ska väl sluta på toppen?

Jag brukar fika med lite varierande folk på morgonen. Sitter ganska ofta med några hantverkargubbar och helt plötsligt hittar man sig själv jämföra hur man blivit av med sina fingrar. Klämma fast, såga av, skära bort, you name it. Vad hände? Men det var ju fingrar man behöver minst..? Tänk om man tappade bort dom fingrar i stället? Konstaterade att det är bättre att såga av än klämma fast, snabbare och snyggare slutresultat samt det finns en chans att man kan sy fast fingrarna tillbaka istället för att bara nöja sig och mata dom till katten. (usch) Jag kan nog vara ganska glad att jag sågade mina med cirkelsåg och jag lyckades inte förkorta mina fingrar mer än några millimeter. Men du är ingen riktig hantverkare om du har alla dina fingrar kvar. Eller hur var det nu..? Konstigt att man är ändå lite stolt över att ha varit klantigt och tryckt sina fingrar i en cirkelsåg.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s