Mardröm

Det är farligt att ha lite för mycke slötid. Har blivit av med nästan 2000kr bara därför att jag har haft tid att surfa och shoppa på webben. Handskor, böcker, tre tavlor…

Köpte två par footbollshandskar från USA. Dom jävlar har slutat tillverkningen av handskarna jag har använt senaste 10 år och jag har varit tvungen att byta. Under förra säsongen slängde jag bort nästan 1500kr när jag beställde handskar som var till slut helt värdelösa. Morsan fick dock tre par riktigt bra trädgårdshandskar! Nu vågade jag prova två modell från Cutters och dom var bättre än vad jag vågade ens tro. Gillar inte alls gummihandskar, men dom var inte så illa än vad jag trodde. Betydligt mycke bättre än mv-handskarna alla ib-märken tillverkar. Plus att man har tiotals olika färgkombinationer att välja mellan!

Helvete vad jag har varit trött efter vår teambuildnings-helg i Siljansnäs. Sov i bilen på vägen hem över två timmar, även om ljudnivån i bilen var inte den lägsta… I måndags var jag så trött att min larm gick till andra snooze innan jag ens reagerade på den. Jag brukar ändå vakna direkt när larmet går. Bästa var dock igårkväll när jag vaknade vid halv elva till (mar)dröm. Jag var i ett rum med fyra säng, kök och ytterdörr. Jag försökte göra ordning i kaoset, fixa lakan till sängen och jag hade även bröd i ugnen (som jag inte ens hann rädda i tid). Helt plötsligt står det en läskig man utanför den öppna dörren. Han frågade någonting jag inte förstod, och bara gick in. Jag hann inte stänga dörren innan gubben gick in, och jag minns hur jag försökte och försökte skrika att han kan dra åt skogen, utan att lyckas få ut ett enda ljud. Förjävligt att vakna med en puls på 140 och inse att om jag blundar direkt, kommer drömmen att fortsätta.

Det var ganska kul att observera folk, speciellt när vi inte alls visste vad vi ska göra. En jädrans massa spekulationer vad vi kommer att göra, vad det kommer att händas under 1,5 dygn. Hur mycke man lägger energi på sånt man inte vet och inte kan påverka. Visst är det lite roligt att spekulera om olika saker, men när det börjar ta för mycke fokus… Jag är ju en rutinmänniska och vill ha ordning och koll på allt, men även jag kan, ibland, bara låta va och ta det som kommer. Om ingenting annat så lärde jag mig under “landslagskarriären” att sluta stressa för det jag inte vet. Om vi ska springa en cooper-test 03:00, så då får man dra på sig löparskor och springa en cooper-test 03:00. Blir det bättre eller mindre dåligt om man vet redan i förväg att det kommer bli cooper inatt? Skulle man inte stressa ännu mer i så fall? Och om man åker till Dalarna, så det är ju garanterat att vi springer i backe, eftersom det finns ju ingenting annat där…

Kollade förra veckan ungefär alla ens lite intressanta Numberphile-videor på Youtube samt en del intressanta föreläsningar om lite allt möjligt. Filosofi, psykologi, språkvetenskap (“I scream, you scream, we all scream for ice-cream.”)… Fast när det gäller språkvetenskap är det inget språk som vinner över finskan. “Kuusi palaa” är en väldigt bra exempel.

Svårt att leta efter några bra föreläsningar när man inte direkt har något specifikt ämne man är ute efter. Hamnade igår på en websida TED.com där finns hundratals föreläsningar/tal om tiotals olika ämnen. Jädrans bra framträdande, folk som kan sitt ämne, folk som kan hålla väldigt intressanta tal och göra lyssnaren intresserad av ämnet även om man inte ens är intresserad av ämnet. Riktigt jävla bra. Tänk om man hade såna lärare i skolan? Lyssnade bl.a. Stephen Hawknings, en som försökte förklara stringteorin, en som snackade om psykologin bakom lycka, en komiker som snackade om teorin om allt (otroligt rolig, jag var tvungen att släppa allt annat och fokusera på hennes framträdande för 15min och inte skratta för högt), en fysikern som hade räknat att vad händer om någon skulle försöka slå en baseboll som kommer i ljustets hastighet… Gud vad min nyfikenhet blir inspirerad av att lyssna massor av olika tal om massor av olika ämnen man inte annars skulle ens ta en titt på.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s