29(,5)

Jag har gjort “Sisu”-testet med jämna, ojämna mellanrum. Beeb-test format med armhävningar. Har förbättrat resultat från 19 till 28 under juni-juli och igår kom jag upp till 29(,5). Sååååååå nära 30, men ändå ganska långt ifrån. Jag gillar inte armhävningar, men det där testet är ganska trevligt när man ändå vet att förra veckan fick jag 28, så jag orkar minst lika många som sist och när man kommit till samma, kämpar man en till. Nästa gång går 30 sönder och då har man plankat över 2,5min! Behöver (orkar) inte göra så mycke mer bålövningar efter testet… Och någon liten idiot har bestämt att jag ska fortsätta så länge jag kommer upp till 40 och sisu-nivå. Då får man fortsätta i egen takt och så många man orkar (alltså inte så många…).

Fick spela sommarens första (och sista) sommarligamatch i tisdags. Jag var helt förberedd att jag får ta fram en karta och kompass när jag ställer mig i mål, men vad skönt märka att jag har inte tappat känslan under 3,5 veckors ib-absistens. Varmt var det och jag blev mest anfådd av att styra utespelare men kul var det! Ge mig meeeeer!

Jag hann även se en liten stund tjejernas match. Visste inte att dom spelar, annars hade jag gått dit lite tidigare. Dom hade fått den tredje målvakten hem och hon spelade matchen. Jag hann inte träffa henne innan, men första intrycket var väldigt bra ut, stabilt och smart spel, och om man vinner med 4-0 har man inte gjort så många misstag. Spelade tennis imorse med andra coachen och vi snackade lite om deras match. Vi var eniga att målisen har bra grund, och en väldigt glad överraskning var att hon snackade och styrde spelet väldigt bra. “Det finns inte många tjej-målisar som snackar överhuvudtaget. Jag har träffat hittills bara en som *krhm* använder *krhm* sin *krhm* röst *krhm* lika mycke” Hehe, vad menar hon då..? Jag är tyst som en skugga…

Körde hem en kompis i tisdags och jag typ visste att hon hade haft diskbråck ett tag sedan. Vi började snacka om våra skador och det var nästan läskigt hur bekant det lät. Hon hade haft ont i baksida lår för två år och till slut hade hon ont även i vila, när hon inte hade gjort någonting. I hennes magnetröntgen syntes det tydligt att det var en diskbråck, men preics som i mitt fall var bäckenet lite snett, som gjorde att djupa magmusklarna blir svaga, som gör att man anstränger hamstrings väldigt mycke, och av någon anledning rumpan glömmer bort att arbeta och musklarna aktiveras inte ordentligt som gör att man felbelastar ännu mer. 1+2+3+4+5… = problem. Så, har du ont i hamstrings, förstärk djupa magmusklar! Har du ont i rumpan, förstärk djupa magmusklar. Har du ont i ryggen, förstärk djupa magmusklar! Och har du ont i hamstrings i vila, då borde man dra handbromsen och fixa problemet innan det blir diskbråck och liknande. Kan bara undra hur många andra “ont i hamstrings” -människor det finns där ute som egentligen bara har för svaga magmusklar?

Den lilla ångesten börjar smyga in. Om en vecka är jag redan på ön..! Äntligen. Men ändå inte riktigt. Känns att tiden har gått utan att jag har gjort någonting, men borde jag ha gjort någonting mer..? Nej, det tror jag inte. Och gud vad skönt att Fanny åker med mig, så när hon efter fyra dagar lämnar mig är jag nog trött och lycklig att hon åker..! Fanny nej! Rör inte den! Kom hit! Vad gör du! Fanny nej! Gör inte så! Ta inte den! Kom hit! Du kan inte gå dit! Fanny nej! Ät inte det! Vad har du i handen? Bästa är nog det att hon brukar vakna vid 05:30 vilket betyder 04:30 svensk tid. Hipphej och trallallaa..!

Varit skönt att va hemma ensam en hel vecka. Hämtade morsan hem från flyget på eftermiddag och mina öron börjar va ganska varma av att lyssna och svara till miljon olika frågor. Bl.a. att hur det går för lillebrorsan (fråga honom då?), hur har äldre brorsan planerat sin helg (hur skulle jag veta det?) osv. Jag gnäller inte men tur det är inte många dagar kvar..!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s