Äggröra

“Äggröra… ÄGGröra! ÄGGRÖRAAAAA!” Det hördes klart och tydligt vem som ville äta frukost i morse. Brorsan lämnade Fanny hit när han åkte till jobbet och hämtade henne efter jobbet. Jag orkade lyssna en halv timme “äggröra och keso”-monolog i sängen innan jag gick upp… Äggröra och keso är tydligen The Frukost och den frukosten jag också fick idag.

Det är sjukt hur bra minne en tvååring har. Om man lovar keso till efterrätt, måste man också se till att det finns. Morsan lovade till henne att efter eftermiddagstupplur kan vi leka med vatten ute på terassen. Jag vaknade till när hon slängde badrums dörr och började leta efter badkar och ropar “FAMMOOOO HJÄÄÄLP MIG, jag vill ha vatten!” Där satt hon och var väldigt nöjd.

amme

 

Kollade Brasilien – Tyskland igårkväll. Eller första 70min och gick och la mig efter det. Det måste var helt sjukt att stå där med 60 000 andra på arenan och sjunga Brasiliens nationalsång. Jag fattar ingenting om fotboll, jag kan själv knappt träffa bollen, men även jag hade varit bättre än Brasiliens försvar. Det är helt helt sjukt att spelarna som är proffs och lever fotboll kan tappa bort allt inom några sekunder. Såg ut att någon hade rensat hårddisken och glömt installera om programvaran. Hur blir man så pass ställd att det går inte göra något? Varför får man sådan panik när spelet är ändå precis det samma, bollen är rund och killarna på plan är bland världens bästa? Borde man inte veta att spelet är precis det samma som alltid förr? Gör det du gör alltid, och lita på ditt eget spel. Stå rätt på banan, håll i bollen och ge en enkel pass till killen bredvid.

Hoppas kvällens match blir lite mer match. Jag hejar inget lag och vet inte riktigt vem borde vinna. Känns att Nederländerna har en duktig coach, men jag gillar inte spelarna som filmar och fiskar för straffar. Varför kan man inte bara koncentrera till det viktiga, utan måste slänga sig efter varenda kontakt? Känns det inte lite dumt när du dyker den 57. gånger, vispar armar, gapar som ett litet barn och ingen bryr sig om?

Gnäller inte att det är varmt och sommar, men kul träna när det är fortfarande +26C kl 21:00. Man borde träna tidigt på morgonen eller jätte sent på kvällen om man vill överleva. Ikväll ska jag dock ändå vila och ta lungt. Man blir så slut i kroppen när det är så varmt dygnet runt. Känns att kroppen är som kokt pasta…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s