Semester

Jaa. Semester. Äntligen. Och jag fick se även den första fotbollsmatchen i sin helhet. Fick direkt allt för mina pengarna, när Brasil vann med straffar över Chile. Herregud vad trötta killar på plan efter första halvlek. Man nästan tyckte synd om dom när man själv ligger på soffan och ser hur tungt det är. Det jag tänkte var att hur spända, nervösa och rädda alla var inför straffar. Ja, det är mycke press på spelarna och inte minst på Neymars axlar, men om du är en av dom bästa, borde du inte gilla läget? Borde det inte finnas lite eld i ögonen istället för rädsla och ångest? Brasilens målvakt Julio Cesar var den enda som såg ut att gilla läget och när du räddar ett par straffar i sådant läge… Inte illa.

Hehe. Någon hade räknat att det är större sannolikhet att Suarez biter dig än att bli biten av en haj. Ja, här finns matematiken bakom påståendet.

Äldre brorsan ringde igår på förmiddag. “Får jag låna er soffa, jag klarar inte av att köra hem… Jag har kräksjuka…”. Neeeeeeeeeeeeeej! Fick direkt ont i magen, när man började tänka att Fanny och Ossian var här onsdagkväll och deras äldre syskon låg hemma i kräksjuka. Och nu kom brorsan och smittade vår soffa. What can you do… Tur att jag kämpade och åkte och tränade på kvällen, även jag kände mig lite trött och energilös. Tror att om jag hade stannat hemma hade man blivit smittad ordentligt. Lillebrorsan klarade sig helt, men morsan har varit ordentligt sjukt hela dagen. Tack för det…

Vi hade planerat att åka till Fiskars idag och spendera dagen där. Vi hade även fått besöka en liten ölbryggeri, men det får nog vänta. Istället gjorde vi en egen tasting med lillebrorsan. Köpte fem burkar såna öl den största delen dricker. Alltså Sofiero, Sandells, och några andra som motsvarar Norrlands Guld. Helt, helt bortkastade pengar. Vi båda smakade dom och det närmaste sätt att beskriva alla fem var som att dricka sand eller slicka sandpapper. Det är helt okej säga att man gillar inte öl om man aldrig smakat dom ölen som finns på specialhyllan. Skillnaden är enorm. Och nej, jag kunde inte dricka upp en enda glas (1,5dl)…

Gud vad skönt med semester. Finns det någonting bättre än att vända om sig och dra täcken över öronen på morgonen och sova några timmar till? Jag lyckades även äntligen köpa en ny telefon till mig själv. “Semesterpresent.” Har tänkt det redan flera månader och försökt fundera vilken jag ska köpa. Det jobbigaste är när man måste installera om allt och försöka leta efter olika inställningar som inte ens finns alltid.

Colombia – Uruguay är lite tråkigare match än början av Brasiliens match. Planen verkar vara mycke större helt plötsligt när farten är hälften från Brasiliens match.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s