9-rätters

Tack och lov det är fortfarande lördag och jag är ledig även imorn. Känt mig hyfsat trött sedan onsdag. Fem dagar i Eerikkilä gick väldigt väldigt fort och hur skönt är det att man får bara träna, äta och sova? Fick även privat målvaktsträning på tisdag, när fyra andra coachar ställde upp sig och sköt på mig dryg halv timme. Tänk om man hade alltid tillgång till 2-5 spelare och en innebandyhall?

Den här gången hade vi väldigt bra coach-team och allt flöt på väldigt bra. Vi satt uppe sent varje kväll, planerade, snackade skit och löste världsproblem. Jag kunde nog trivas bra som tränare i mitt nästa liv. 

Vi firade igår med förlängd familj och vi var 6 pers som fick njuta av 9-rätters middag i Nokka, som är en av Helsingfors finare restauranger. Började kvällen vid sex-tiden med att dricka champange från en flaska som öppnades med en sabel. Lite häftigt när servitör tar fram en svärd, håller flaskan i handen, kollar att det här är nog bra vinkel och whum. Hoppas lillebrorsan har videon kvar..!

Elina jobbar själv i Nokka och bl.a. tar hand om vinkällaren där. Hon hade fått uppdrag bli av med några flaskor och hon hade planerat hela menun bara för oss. Några viner hade hon inte ens smackat, utan tog risken att den flaskan kunde passa bra med den där maträtten. Hon lyckades fullständigt, det blev helt j-la perfekt. Vi fick bl.a. ren-tartar och friterad lav med tranbärsylt. Känns helt sjukt att äta lav, men herregud vad det var gott! Om man vill uppleva bastun och basta med badkvast utan att faktiskt basta, då kan man äta krossad is med björklöv. Midsommar, bastu och badkvast, helt otroligt. Fick godaste abborre jag någonsin ätit. Den känslan när man börjar höra och se smaker, känslan när man börjar smälta efter en liten bit abborre. Helt, helt sjukt. 6,5h flög förbi och kändes inte alls att vi åt så länge och så mycke. Vi satt i baren vid halv ett, killarna gjorde wishkey-tasting och vi konstaterade att det känns helt perfekt. Ingen var proppmätt, ingen var full, alla var supernöjda och kändes att allt gick precis så vi ville.

Jag har funderat väldigt länge att jag skulle vilja ha en digital piano. Var väldigt nära att köpa en i höstas, men gjorde inte det. Gubben frågade mig ett år sedan att ska vi ta en sväng på F-Musiikki så vi kan gå hämta en. Jag har sagt nej och han har varit arg på mig sedan dess. Till slut i våras sa jag att jag låter honom köpa en till mig, men jag måste få gå prova och kolla och testa och pilla på instrumenter innan vi kan köpa något. Idag tog vi en sväng i F-Musiikki och han konstaterade att han borde inte åka dit, han kommer ändå köpa en ny gitarr. Jag gick till pianon, han gick till gitarr. Snart kommer lillebrorsan till mig och frågar hur går det, gubben har redan köpt en gitarr och den är redan i bilen. Vad. I. Helsike. 20min och han har redan utökat sin samling.

Om jag hade all plats och pengar i världen, då vet jag vad jag skulle köpa. Gick till flygelhörnan och där står en Stainway & Sons. Bredvid står typ en likadan Yamaha, men ändå kan man känna skillnaden utan ens att röra flygeln. Det är någonting otroligt fascinerande och jag kunde bara stå där och njuta av att jag fick ens titta en Stainway. Det är bra att ha drömmar… Och jag måste lära mig spela lite bättre om jag skulle få spela en Stainway. Jag kan förstå hur killarna kan gå helt galen om dom ser någon fin bil.

Kuva

Vi borde ha lämnat morsan hem när vi åkte till F-Musiikki. Hon var helt klart arg på gubben att han “kastar bort pengar” och att han hade lovat köpa en piano till mig. Och kändes att hon var arg även på mig att jag låter honom göra så. Tack för den skuldkänslan. Vi har diskuterat och snackat om det här köpet redan över ett år och jag har fått kämpa att jag ens lovade till honom att han får köpa en piano till mig. Jag vill och har aldrig någonsin frågat för pengar eller dyra saker, och vill inte utnyttja andra. Och äntligen när vi har kommit överens om en bra deal börjar morsan tjata som in i helvete att vi får inte göra så. Hade det varit lika fel om jag hade själv betalt pianon? Hade hon börjat tjata lika mycke om jag hade själv lagt 660e på bordet? Varför det är så fel att spendera pengar som bara liggen på kontot? Är man lyckligare då när man har mycke pengar på kontot och kan och får aldrig använda dom?

Men jag fattar inte att det står en digital piano i mitt rum och den är min. Ingen Stainway men tror jag kan leva med det.

Kuva


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s