Snilleblixt

Har alltid tyckt att det är lite jobbigt att springa intervaller med tid. Måste hålla koll på klockan och räkna och sen missar man tiden och det blir lite ditåt. Fick en snilleblixt häromdag att man kunde göra en “beeb-track” och ha en sån på mp3-spelare. Idag tog jag äntligen tag i uppgiften och skapade några ljudspår med 20sek-40sek och 15sek-30sek beebs. Mixa in den med ca. 4min långa låtar och zadam! Kanske det smartaste, direkt efter pulsklockan, vad man kan ha på spåret.

8x 20sek intervaller med 40 sek vila. Med Foo Fighters. Så jäkla smart och smidigt! Tik-tik-tik BEEEB. Kan bara undra varför jag har inte kommit på det tidigare? Behöver inte ha koll på tiden, utan kan koncentrera bara till att ge hundra och dö. Nu måste jag bara göra några likadana till så att man behöver inte lyssna samma låt tre gånger i rad. En liten nackdel kan dock vara att i framtiden får jag mjölksyra och brinnande lungor bara av att höra låtarna.

Kuva

Sprang årets första intervaller. Har sprungit några gånger 3-5km och det är väldigt läskigt att jag har haft så lätt steg från första början. Tänker att jag tar en lugn 3km runda, 16:20. Tar en lugn femma och springer spåret åt fel håll så att man har lite sämre koll på kilometer och ingen koll på tiden, 27:20. Det är inte klokt. Vad jag än gör så springer jag 5:20-5:40/km. Varenda gång. Hittills har jag fått kämpa att kunna hålla 5:50 fart hela vägen, nöjd om jag håller 6min/km… Men gud vad skönt. Idag märktes det dock att man har inte sprungit så mycke när det är biceps och axlar som får mjölksyra först.

Och jag kan springa utan att få ont varken under eller efter passet..!!! Jag springer, och väntar bara när det smäller till. Sprang två 3km runda första vecka. Fick inte ont. Nästa vecka två 4km runda. Fick inte ont. Nu har jag sprungit femman samt 3km + intervaller. Har inte fått ont. Än. Kanske det kan vara sant..? Efter tre år? Nu måste man bara ha is i hatten och inte överbelasta kroppen med för mycke löpning. 

Fyfan. Borde göra några telefonsamtal men skjuter upp det bara om och om igen… Snart tar mina dagarna slut. Hatar dig min lilla kära telefon.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s