Knowledge is power

Desto mer jag läser och lär, desto mer vill jag veta mer. Och desto bättre förstår jag att jag.vet.in-gen-ting. Återigen, när jag läste om målvakter var jag nästan lite förvånad att så många använder yoga som träningsform. Egentligen är det ju inte alls förvånande. När man tänker på yoga, så tänker man ju på alla yoga-övningar som är väl nyttiga för ganska många. Inte helt fel att bli lite mjukare och öka rörlighet.

Försökte leta efter information om andningstekniker och hamnade på en yoga-sida där var ett påbörjat informationsträd om ashtana-filosofin. Ashtana-yoga är tydligen den som lärs ut i allra mesta fall om du går på en yoga-klass. Blev så pass intresserad av filosofi-delen att jag var tvungen att fixa fram en bok. Känns faktiskt dumt att jag lånar ut en finsk bok på svenska… Det lilla jag läste idag så började jag förstå varför så många målvakter håller på med yoga. Och varför Färjestads mv-tränare Erik Granqvist tyckte att hans trip i Indien hos en yoga/meditation/guru ger en väldigt bra grund för målvaktsträning. Share some love boys..!

Jag kommer strunta i ca. 78% av det jag kommer läsa, helt säkert på det, men tror att det kan finnas idéer och små delar som man kan ta med sig. Jag läser med öppen sinne, men tror att största delen kommer falla i det svarta hålet som suger i sig allt ointressan information. Det är nog aldrig fel att veta lite mer, och man vet aldrig om det blir nyttigt någon dag ha lite koll på indiska filosofier, men tror inte att jag kommer börja leta efter nirvana, gudar och försöka bli ett med universumets energi. Det lämnar jag till någon annan… Men fingertipskänsla är att det kan finnas mycke sånt som går faktiskt relatera till målvaktsarbete. Lära vara närvarande, glädja av stunden, hitta bättre (mental)balans, kunna hantera energin bättre, kanske bli av med behovet att äga, stjäla, vilja ha något man inte kan ha (på mental nivå, i sina egna tankar)… Med andra ordet bli av med egot. Kanske förvandlas jag under sommaren till en irriterande “share som love” -människa som äger bara en hängmatta och äter bara icke-levande saker. Om så, då får ni komma och slå skitet ur mig. Men känns att det här är någonting man kan ge en chans. Hoppas bara att boken jag lånade var en av dom klokare böcker…

Fyfan. Jag har sånt jävla ångest om hemresan. Jag vill inte åka, men jag vill åka, jag vill inte vara här men jag vill inte heller åka hem. Och den där jävla finlandsfärjan… Mina ord räcker inte beskriva hur mycke jag hatar den resan. “Vad trevligt, sitta i baren och dricka några bärs och snacka med människor.” Ja, you wish… Kanske i mitt nästa liv. Vara instängt med hundratals fulla människor i en jävla båt och göra den resan ensam. Skulle hellre köra bil till Umeå ensam än åka finlandsfärja.

Borde kanske bestämma mig och boka resor. Bara ca. 1,5 veckor kvar… Hrrrrr… Men tur ändå att resan tillbaka kommer bli mindre ångestfull då jag kommer ha bästa sällskap av världens bästa tvååring! Tycker hon är värd av en resa till Kneibby.

KuvaKul… Hade glömt bort att jag är tydligen pollenallergiker. Kul… Men det kunde va värre, faktiskt. Så jag gnäller inte.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s