Angels share

Finns inte ett enda bättre sätt att avsluta dagen än med vedeldad bastu, en öl och klar stjärnhimmel. Och tystnaden. Fasen vad jag har längtat efter den tystnaden som nästan känns som tryck i öronen. Hör verkligen ingenting förutom tre andra människor som andas samt en “snarkande” tvååring. Bakom dom ljuden… Ingenting.

Var hos brorsan i torsdags och jag lekte med bilar och bebisdocka med Fanny. Det var småbilar till middag, småbilar i te, småbilar i handen, fickan, ungnen, skorna, munnen, helt enkelt småbilar överallt. Hon är så fruktansvärt härlig tjej. Rövade henne från föräldrarna idag och vi har varit så duktiga. Vi stannade kvar på landet när resten av brorsans familj åkte hem. Vi har jobbat i trädgården, ätit pannkakor och bastat. Varit så härligt att följa den glädjen och energin efter en tung förmiddag. Stunder som känns guldvärd. Få en kram, få ett leende eller skratt, samla in kottar och köra skottkärrsrally, få sitta på soffan med en halvdöd, lycklig tjej som går genom om och om igen att hon badade i bastu och farmor höll vatten på stenar och det lät “tshhhhh”.

image

Jobbigt med en dag man inte ville att den existerade men samtidigt man inte hade velat missa något. Sitta i kyrkan och känna att jag vill inte va här, jag vill inte va här, jag är inte här, jag är någon annanstans, detta händer inte. Kanske det är ett sätt att försöka skydda sig själv från sorg och saker som gör ont…

Det som gjorde mest ont var se farmor som inte alls fattade vad händer. Ingenting man kan göra åt, inte ett enda sätt att kunna hjälpa. Bara ha med sig den tanken att kanske det är bäst så och det är inte den farmorn jag vill och kommer minnas. Lika så den farfarn jag minns är den som hade glittrande ögon och alltid någon spännande projekt på gång, inte den som inte orkade längre röra på sig, inte den som inte mindes oss… Inte den som vi skickade iväg idag utan den som tog mot oss varje gång och vinkade sista hejdå när vi åkte hem.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s