Music is my aeroplane

Som sagt, finns för stunden mest på http://slutspelmedendreif.blogspot.se Och jag finns där typ 24/7, i centrumet av den härliga, härliga bubblan!

Har lovat någon i tiden att bygga en lampa till Göran. Smafleisar, samma lampan som jag visade upp på Möbelmässan 2012. Har haft alla delarna färdiga i förrådet och den har bara väntat att tiden ska komma. Nu påminnde Göran mig om det och jag faktiskt fick gjort så mycke att hämtade lampan från förrådet och köpte alla resterande delar som saknades. Det är bara 9månader sedan jag sist har varit tvungen och jobba med 1mm ståltråd men jag hade redan glömt bort hur. jävla. jobbigt. det är. Aaaarrrgh vad jag hatar 1mm ståltråd. Tack och lov jag hade gjort en förbättrad version av lampan och fixat största buggar. Klapp på axeln!

Allt hade jag ändå inte glömt bort. Fjärde gång giltig, jag klippte inte ståltrådet bara sådär utan äntligen kom ihåg att göra det i en sluten låda. Om man klipper 1cm av ståltrådet splittrar alla små små trådarna och till slut har du tiotals hårfina, osynliga stålstickor över allt som sticker genom allt och sitter fast som… inte vet vad. Sitter fast i mattan även om du har damsugat tre gånger. (Provat detta och till slut plockade jag bort varenda jävla tråd med pincett…)

Kuva

Alltså. Chris Martin. Vad fan har du gjort? Lyssnade Coldplays ny single och den är hemskt. Varför måste han sjunga såna låtar som inte passar för honom? Det var ju redan på Mylo Xyloto där han sjöng utanför sin register. Inte okej. Jag fattar inte varför man ändrar det man är bra på? Lite som jag skulle bestämma mig att bli back och strunta i att stå i mål.

Att gå från det här

Till det här:

You have failed me… Jag var helt chockad och ville börja gråta när jag lyssnade den första gång. Allt är bara så fel…

Ändring och utveckling är inte fel, men det måste gå åt rätt håll. CMX och A.W. Yrjänä är en mycke fin exempel. Han kan sjunga och han hade ett spännande och karismatiskt röst redan från början.

På albumet Talvikuningas, som kom 2009 hade han helt plötsligt lärt sig att sjunga och använda hans enorma och hypnotiska röst. Den skivan måste man lyssna som ett enskilt konstverk, som en 55min låt. Men efter det han har varit helt suverän. Jag smälter varje gång jag har honom i högtalare/hörlurar. Tror att även om han skulle sjunga någonting helt ofattbar jargon, skulle jag lyssna honom. Det att han är även helt suveränt att skriva sina låtar gör inte mitt liv lättare. Smälta är ordet.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s