Glädje

Fasen vad jag är sugen att gå lägga mig, men vågar inte. Sov på eftermiddan och min 45min tupplur blev nästan två timmars tupplur när min diciplin svek mig. Äh, jag snoozar. Snooze. Snooze. Snooze. Snooze. Fan, stänger av hela skiten… Finns en liten risk att om jag ska sova en halv timme nu, kommer jag vakna om tre. Eller klockan tre på natten. Måste kämpa två timmar till och sen kan jag gå lägg mig ordentligt.

Jag glädjs och är lite avundsjuk. Vilken synd att Rask kunde inte spela igår. Tillbaka i kassen idag och 5-0 vinst mot USA. Undrar bara hur jäkla skönt det måste kännas. Och snacka inte om Teemu Selänne. Sjätte os-turnering och gubben är absolut en av Finlands bästa spelare. Den glädjen han har och visar är helt underbar. Man känner genom tv-skärmen hur han njuter av att spela hockey. Önskade jag hade samma förmåga.

Under den här OS-turneringen har jag hittat många nya kompisar och blir så fascinerad av flera målvakter. Jonathan Quick är verkligen quick. Otroligt snabba förflyttningar. Rasks balans och styrka. Henkes innan pucken kommer -arbete, dom atletiska ryska gummibandgubbar. Tänk att jag har faktiskt lärt mig en hel del från dom matcherna jag har sett. Eller lärt kanske inte, men äntligen förstått hur man kan utnyttja sin kropp på ännu bättre sätt genom att kunna vinkla dig rätt och fått en fördjupningskurs i “du måste se bollen (pucken)”. Kanske nästa säsongens största utvecklingspunkter? Jag är så avundsjuk på killarna som får stå där och visa till alla hur utomjordiskt grymma dom är. Inte riktigt samma sak att spela framför 140 pers i någon av Stockholms ödehallar efter jobbat 40 långa timmar och knappt synas i lokalmedia efter matchen.

Jag får gåshud av den bilden… Can I get some, please?

Kuva

 

 

Kuva

Tyckte den här bilden passar väldigt bra på dagen. Utmärkt sätt att börja dagen med en liten skratt runt frukostbordet. Den enda man minns från gårdagen är den hemska, hemska, fruktansvärda känslan att förlora. Och glädjen när man vet att det var inte säsongens sista match. Tror nästan att det var alldeles för länge sen vi har förlorat och varit dåliga och man mindes inte längre hur förjävligt det känns att förlora och göra en dålig insats. Nu har vi fått smaka på den och jag hoppas med hela mitt hjärta att alla känner som jag. Vinna är allt, men det är ingenting jämfört hur mycke man vill undvika förlora och få den jävla känslan igen.

Jag är överlyckligt att det är match imorn igen.

 

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s