Napalm

Idag (inatt) har jag lärt mig någonting väldigt viktigt. Hur släcker man en napalm-brand. Visst är det mycke viktigt? Sånt man behöver göra lite då och då. Ännu större fråga är hur jag visste det i mina drömmar när jag inte hade kunnat direkt svara på den frågan när jag är vaken. Förutom nu. Eftersom nu vet jag. Och nu vet jag även att napalm med fosfor brinner även under vatten. Min napalm var nog utan fosfor eftersom den flammade inte upp igen. Men inte ens napalm brinner om den inte får luft så det är bara kväva elden, kräva ner den i marken. Men varför allt är så mycke enklare i drömmen? Alltså släcka bränder och hitta svar.

Har inte skissat ordentligt för evigheter och samtidigt jag har funderat om och om igen vad är den som Yrjänä sjunger om. Jag vet fortfarande inte vad den är, men jag tog fram mina pennor igår och skissade. Tänk om jag verkligen kunde skissa, rita och få pennan röra sig på pappret precis hur jag vill. Eller helst så att pennan tar kommandot och skapar någonting otroligt fint istället. Man kan inte få allt. Inte ens något ibland…

Kuva

Den har rosor i fingertipparna, den har sju själar. Den har eld i svanstoppen och läpparna är sönderkyssta. Hjärtat går inte återvinna, den är genombränd.

Hmmmhhph… Jag vill fortfarande flytta till Sibirien. Känna den oändliga tystnaden. Hitta lugnet.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s