Wish upon a star

Undrar hur flexibel min irritationsgräns är och hur nära kanten jag kommer att komma. Eller när jag faller över kanten och kan inte längre hålla all irritation i mig.

Irritationsfaktor 1: Flockmänniskor. Varför man kan inte göra någonting själv? Måste varje gång få någon med sig och måste diskutera om allt. Jag kan ignorera sånt ganska länge och helt okej så länge ingen drar mig med i skiten. Jag vill jobba, äta, fika, dra hem precis när jag vill och när det passar bäst för mig (och min mage). Jag klarar av att jobba ensam. Jag klarar av att äta även om jag inte sitter tajt med fem andra människor. Jag klarar av att va ensam en liten stund. Även en liten längre stund. 

Irritationsfaktor 2: Människor som har någon ofattbar behov att snacka. Blaablaablaablaa. Snacka som in i helsike utan att säga någonting. Liksom det var förbjudet att sitta tyst en liten stund? Till slut orkar man inte lyssna och vet inte ens vad man ska svara när jag har absolut ingenting att säga. I den här punkten ingår också det här: Hörlurarna på, någon säger nånting, tar hörlurarna av, lyssnar och svarar. Sitter 5min utan lurar, sätter på lurarna igen, 45sek och då börjar någon snacka till mig. Varför måste man alltid vänta tills jag har hörlurarna på..? Speciellt när det är någonting sånt som har absolut ingen betydelse, ingen mening… Jag hjälper gärna och delar min kunskap, men orkar inte ta ställning till varenda ämne…

Irritationsfaktor 3: Jul. “Hur ska ni fira jul?” – Jag ska inte fira jul. Vi bestämde att inte fira jul alls i år. “Va, visst ska man fira jul!” Nej, man behöver inte fira jul om man inte vill. Jag behöver inte gilla jul om jag inte vill. Jag får skita i det om jag vill. Deal with it. Alla gillar inte jul. Alla vill inte fira jul. Och jag blir så fruktansvärt irriterad av alla jullåtar som kommer från varenda högtalare och alla mycke irriterande julreklam och folk som stressar sig till döden… För en dag. Handla så mycke mat att man skulle överleva en månad med det. Vet inte vart man kunde fly att slippa det hela? Jag låter andra njuta av sin jul så länge ingen ifrågasätter mina åsikter och försöker övertala mig att gilla jul. Och jag behöver ingen anledning att inte gilla jul.

Irritationsfaktor 4: Innebandy. Helt jävla katastrof är beskrivning som passar bra här.

Irritationsfaktor 5: Förkylningen. Varför folk stannar inte hemma när dom är sjuka? Min kropp har inte bestämt ännu att åt vilket håll den vill gå. Haft huvudvärk för flera dagar och den vill inte försvinna, men samtidigt det är det enda jag har… Hiphei c-vitamin och Alvedon…

Började läsa ännu en ny Terry Pratchett. Den första boken som inte är från Skivvärlden. Visste inte riktigt vad man ska förvänta sig… Inte alls sånt man har blivit van vid att läsa från honom, men ändå är nivån minst lika hög som i alla andra hans böcker. En ung kille som ska återvända hem och fira att han ska bli en man, kommer hem och märker att en stor våg har svept över hela ön, förstört allt och dödat alla andra. Han begravar alla, krigar mot döden, försöker få svar till alla stora, svåra “varför” -frågor och försöker behålla Staten i liv. Försöker reda ut hur man lever livet som vuxen. Jag kan inte bestämma om det är tung- eller lättläst, om ämnet är djup eller inte, om sagan är mörk eller ljus, deppig eller glad. Boken är allt på en gång.

 

Kuva

 

Närmaste stjärnan ligger 5 år ifrån oss. Kanske allt du önskar kommer att hända, men det tar minst 10år. Om du råkar hitta den rätta stjärnan från himmeln…


One response to “Wish upon a star

 • Lotta Yttergren

  Hej Liisa !
  Läser din blogg lite “då och då” och saknar lite mer om det positiva att vara målvakt i Endre. De få gånger jag sett dig agera som målvakt är du en formidabel stjärnmålvakt.
  Tänker ofta på dina bara händer och tänker att där skulle jag inte vilja stå.
  Hur tänker en målvakt som du ? Vad driver dig att vakta målet “med bara händer” och att göra det match efter match ?

  Lycka till imorgon !
  Varma hälsningar Lotta Yttergren, Siljansnäs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s