Solipsism

Köplista:

  • Självdiciplin. Ja, känner att jag behöver mer.
  • Nya idéer att kunna motivera mig själv.
  • Tålamod
  • Sömn
  • Och lite mer tid.

Nån jädrans premiepensionsbolag ringde mig idag och försökte sälja fonder och fondförvaltare till mig. Han snackade och snackade och snackade och jag orkade inte lyssna. Jag tydligen behöver en fondförvaltare som tar hand om mina fonder och ser till att jag kan få över 14 000kr mer premiepension med rätta fonder. Bara 65kr/mån och jag får även försäkring för mina pengar upp till 5milj kronor! Vilken pension? Vilka pengar? Jag försökte flera gånger få honom förstå att jag knappt jobbar och har inte tjänat mer än några få slant på min “pensionkonto”. “Ja, men det är viktigt att du lägger energi på det här och ser till att dina pengarna försvinner inte.” Ursäkta men vilka pengar? Mina pengarna försvinner med det att jag skulle betala 65kr/mån till någon förvaltare som köper och säljer mina fonder med 0kr/mån. Fattar inte varför jag kom på så sent berätta att jag jobbar på Pensionsmyndigheten, kan gå 20m till min kollega och fråga om det verkligen är så bra som han försöker säga. Tvärstopp blev det där och “hoppas du får en bra dag”. Don’t try to fool me.

Jag borde nog ha blivit filosof. Eller åtminstone jag borde läsa lite filosofi. Ge mig bara lite mer tid så ska jag utmana min lilla hjärna lite mer. Lärde mig igår ett nytt ord och begrepp: solipsism. Intressant.

Varför dom tysta, mållösa gester känns mycke starkare än orden man hör? Jag själv vet att det är lite farligt att skämta med mig att jag inte jobbar tillräckligt hårt. Att min arbetsinsats räcker inte. Även om jag själv vet att så länge jag uppfyller mina egna krav ingen kan ärligt begära mer än vad jag redan ger. Samtidigt vet jag också att dom som slänger såna gester eller ord, vet inte i verkligheten vad jag gör, hur och med vilken insats. Ändå ställer man frågan varje gång att “har jag inte jobbat tillräckligt hårt?”Jag kan alltid ge mer, men är det verkligen värd varje gång? Speciellt när man inte får någonting tillbaka. Försöker lära mig att sänka ribban istället än att höja den. Att försöka vara “sämre” är svårare än att försöka vara bättre.

Heja Ronaldo. Förlåt svenskor. Egentligen skiter jag fullständigt i hur matchen slutar. Det är bara så roligt att skoja med er.

Jag börjar känna mig småningom uppstressad av att jag inte kan sova. Och det är inte alls bra. Då lär det gå ännu sämre. Men det är onsdag imorn och onsdagmorgon är den bästa morgonen i veckan! No matter what.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s