Spindelmannens fienden

Orkar (får) inte gnälla, så jag slår kall fakta på bordet. +70% mer musklickar och +150% rörelse med musen och då använder man redan alla tillgängliga kortkommandon och kortaste vägen. Jag hade inte så fel när jag skrev igår att musrörelsen har ökad med en kilometer. Om man gör ca. 500 ärende/dag, som är en ganska lagom lugn tempo, blir det +3500 klickar och avståndet musen rör på skärmen är +900m (!!). Så egentligen min mushand/arm och ögonen jobbar ca. 2-2,5 arbetsdagar på en dag. Jämfört med tidigare. Skulle va intressant veta om någon har ens tänkt på sånt? Eller är det bara nånting man struntar i? Lägga miljoner för att utveckla system utan tänka på sånt? Jag får nog sluta jobba effektivt och börja göra lite armhävningar då och då.

Kan min idiotkropp förstå att jag vill och behöver sova? En vecka med alldeles för lite och dålig sömn börjar ge resultat. Och man blir slagen redan på morgonen när man vaknar och inser att man har knappt sovit… Kan bara hoppas att det vänder snart. Hinner och orkar inte äta så mycke som jag skulle behöva med den sömnen jag får just nu.

Ingen höjdare åka morgonbåt på lördag och vistas en hel extradag i Stockholm. Är dock mycke hoppfull att jag skulle kunna basta på lördag. Bor på Bromma och där finns en bra bastu. Finns ingenting jag vill mer än att få sitta i bastu en stund. Få den varma och sköna känslan i hela kroppen och kanske även bli av med den värsta hemlängtan.

När man komponerar en opera eller ballet, skapar man musik till en saga eller är det musiken som skapar sagan? När man gör musik till filmer, där gör man musik som fungerar med bilden, men undrar vad det händer i kompositörens huvud. Vad och hur har processen gått till när Tchaikovsky gjorde Svansjön? Har han bestämt att nu jävlar ska vi göra en ballet där tjejen förvandlas till en svan? Eller har han bara öst noter på pappret och kommit på senare att det här passar bra ihop med den gamla legenden? Är återigen och fortfarande så fascinerad av att en människahjärna kan få fram något sånt. Jag kan själv typ skriva en kort melodi, men att komponera till en hel sinfoniorkester och få den även låta bra. Jag är helt övertygad att en stor del är bara matematik, men ändå. Undrar om man kan lära att komponera eller måste man va en born to be -geni att klara av det där?

Okej, ribban är lagt ganska högt upp om man ska nå Tchaikovskys & Co.:s nivå. Men kan en Sven Svensson lära att komponera musik till en sinfoniorkester så att den även låter något?

Jag är ändå lite nöjd på dagens träning även om jag inte tillförde ett skit. “Ge inte upp, sjunk inte ner, ge inte upp, sjunk inte ner. Inga händer på golvet, sjunk inte ner, ge inte upp, håll kroppen upp.” Ett år sen hade jag slängt mig på golvet och tjurat. Idag jag bara tjurade men gav inte upp.

Annars har jag lärt mig några bra trix att göra en bättre träning jämfört med mina inre förutsättningar för dagen. Mantran av Spindelmannens fienden är en mycke bra sätt att hålla ej-välkomna tankar borta och växla fokuset till något aktuellt istället, typ bollen… Tohtori Mustekala, Hiekkamies, Moukantappaja, Tärisyttäjä, Robottimestari, Valomestari, Virvatuli Venom och Vauhtipiru. Det viktigaste i livet är listan över Spindelmannens fienden. Tror på det där att man släpper en hel del spärrar i hjärnan när den är lagom upptaget på rätt sätt. Skissa, löpa, mumla Spindelmannens fienden, äta tuggummi, sjunga, lyssna musik…

Äntligen sovdags och är helt plötsligt jätte “pigg” och rastlös. Vad fan händer?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s