Ergonomi? Never heard…

“Vi designers” skämtar alltid att “det är ingenjörer som har gjort det där”. Man märker när det åtminstone inte har varit någon bra designer i arbetsteamet. Idag det där skämtet kändes lite så där när man själv märkte att man måste jobba i systemet som är gjort av ingenjörer… En helt ok system fick en ny release och diplomatiskt sagt… Väl, ja… Man borde ha tre skärmar istället för två att det skulle fungera. Tre nya musklick, känns inte så farligt. Så länge man inte hanterar typ 600 ärende per dag. 1800 extra musklick per dag är en jädrans belastning för mushanden. Ergonomi är ord som gäller bara det hur man ska sitta på sin stol, eller? När dagliga musrörelsen ökar med en kilometer (okej, där har jag ingen fakta, men borde forska lite!) och musklickar ökar med 1800 klick/dag, ingenting att göra med ergonomi? Handen, armbågen, axlar lider inte av den ökade microrörelsen, eller? Ögonen blir inte alls tröttare när man måste hoppa fram- och tillbaka? Hur länge orkar du göra en X rörelse med ögonen på skärmen? Vänster upp, höger ner, höger upp, vänster ner osv. Gissar att inte jätte länge… Och tänk när du har två 21 tums skärmar och gör samma rörelse 8h/dag.

Tur att jag kan i veckan jobba med andra uppgifer så jag får smälta i lugn och ro den ergonomiska katastrofen. Jag är bara så ledsen. Varför man ska lägga mycke energi att förnya och “förbättra” när man inte gör saker och ting ordentligt? Finskorna brukar använda uttryck “juosten kustu”. Vet inte riktigt hur man ska översätta det där på ett duglig sätt… Kissa och springa är ledorden. Figure it out.

Fyfan vad det suger komma hem 00:30 istället för 23:30. Den timmen är så sjuuuuuuukt lång timme. Har varit hyfsat pigg under dagen (tack vare min rolig projekt) men usch vad fem timmars “sömn” hör av sig nu… Fattar inte heller varför jag har så fruktansvärt svårt att sova. Hållit på redan en vecka att inte kunna somna, när jag sen somnar vaknar jag jämt och dom stunder jag är i sömn drömmer jag. Drömmarna köper jag varje dag i veckan, men fattar inte vad fan det där andra är. Inte alls typiskt för mig, när jag inte ens funderar nått speciellt…

Fan vad jag känner mig fortfarande sur och förbannad från måndagen. Alla andra ville kolla matchen igen i bussen på vägen hem, men inte jag… Får nog vänta några dagar till innan jag gör det. Om man vet att man blir bara jätte sur, så det är kanske bättre att inte göra det. Tur att det kommer nya matcher redan i helgen så vi kanske har lite mer agre till hands. Jag kan bara hoppas att alla har lärt sin läxa och vi kommer ur så fruktansvärt mycke starkare. Bara vända steken och visa att vi har så mycke mer att ge än det där…

Nu måste jag skynda till träning. Fattar inte vem fan snor min tid igen..?! Tomorrow is a better day… I guess. And hope.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s