Finland är bra, Norge är..?

Istället att göra något klokt på en lördagkväll, typ nånting alla vanliga människor gör, klippte jag ihop några videor. Och letade efter passande musik till dom. Okej, vi har en norsk stjärna på video, måste hitta något norsk musik. Norsk musik… Norsk musik..? Dimmu Borgir. Immortal. Burzum? Hmm… Min kunskap om norsk musik är väldigt smal och ensidig, och brukar inte ens lyssna sånt. Typ bara då lillebrorsan bombarderar mig med alla dåliga videor.

Norrmän är nästan lika duktiga i black metal som finskor. Den enda skillnaden är att finskorna är mycke deppiga och passar bättre i atmosfären “black metal”. Norrmän… Dom är bara så roliga och komiska. Men det är ändå någonting som förknippar Finland med Norge. Sen tycker jag att det är inte så konstig att finskorna gör parodier av norrmän. Så här ser de norska black metal videor ut (tror du inte mig, så kolla vilket som helst video från Immortal):

Undrar hur Norden skulle se ut om Finland och Norge skulle va “riktiga” grannländer då det inte fanns Sverige mellan oss…

Jämför Immortal med det här. Och det här är grym. Sjunga metal på gröv savo-dialekt… Det är nästan tjusigt att lyssna. Svenska motsvarighet skulle nog vara grötskånska, eller gutamål. Och videon snackar för sig själv. What it is like to live in Finland… And yes, everyone in Finland lives like that!

Men, här har ni den videon jag gjorde igår. Jag tappar räkning varje gång efter femte mål. Tror att Karen gör 7 av 8 försök, då jag räddade den sista (om jag minns och räknar rätt). Men sju raka är inte så dåligt gjort! Tur att jag klarade av klippa låten väldigt fort och lyckades på första gång. Om jag hade fått lyssna den några gånger till hade jag hoppat ner från tredje våningen. Musikstil som finskorna kallar för humppa. Inte riktigt min grej…

Fick en riktigt bra idé imorse att laga en lyxfrukost. Stekta potatis, bacon, ägg, pannkakor med kaffe och juice. Årets hälsofrukost. Mmm. Blodkärlen tackar. Men jag kommer ändå dö till hjärtattack, tack vare mina gener, så varför ska man inte njuta av en fet frukost då och då.

Idag borde jag städa. Laga mat, lasagne och sallad till imorn. Borde jobba lite med mitt levnadsintygs-uppdrag. Borde fortsätta med affärsplanen. Troligtvis kommer jag sitta här halva dagen och klippa ihop några film, bl.a. om gårdagens boxplay. Har snart suttit här en halv dag så det är nog lika bra att fortsätta en stund till. Byta väldigt dåliga tankar med lillebrorsan. Leta efter ännu sämre finska och norska musikvideor. Eller kanske jag går ut och andas lite frisk luft. Bevisar att jag är inte helt hopplös människa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s