Inmurad

Fasen vad min hjärna kokar över idag. Det bara bubblar och bubblar mycke otydliga tankar och tankegångar och det värsta är att idag lever jag bakom en rejäl språkmur. Fattar inte hur man kan bara glömma bort så mycke ord helt plötsligt. Antingen jag hittar inte rätt ord eller sen kommer jag på ordet bara på ett språk och minns ingen bra översättning. Det största problemet är när jag kommer ihåg orden bara på finska. Vi är så duktiga att slå ihop ord och få nya, speciella meningar och om man vill översätta ordet måste man göra det med en hel mening. Körde in i väggen med ordet “rinnakkaistodellisuus” vilket betyder en parallell verklighet. Men när man börjar snacka om flera såna slutar svenska språket fungera. Flera verkligheter? Verklighet är visst likadant ord som vatten och musik, det går inte räkna, det finns ingen plural form, det finns bara en verklighet (fast…). Och parallell värld och universum är inte samma sak som verklighet.

Anledningen till det här är att jag börjar misstänka mer och mer att det finns parallella verkligheter vi lever i. En lika verklig verklighet som går i sidan om den verkligheten jag befinner mig i. Jag har drömt flera nätter om saker som kunde ha hänt på riktigt, kunde ha hänt om jag hade valt eller gjort nått på annat sätt. Drömmer om en annan verklighet. När man vaknar på morgonen är man totalt förvirrad och man måste kämpa att hitta sig till det riktiga verkligheten. Ringde jag honom? Har jag snackat med henne? Vad har jag gjort igår? Undrar varför jag känner mig så trött efter att levt dagen en gång till..?

Man blir lite glad när man äntligen får och kan använda på riktigt, in real life, sånt kunskap man lärde sig i skolan. Tänkte inte att jag skulle behöva göra en affärsplan på riktigt eller att jag skulle behöva SWOT:ta nått på riktig av en riktig anledning. Jag får nog gräva fram mina anteckningar och affärsplan och förstärka minnet.

Vi bodde i en nybyggd hotell i Umeå i helgen. Dom hade använt plast i inredningen, häftiga kompositskivor med belysning. Googla “Bencore”. Fan vad jag har snackat och slängt idéer senaste 4-5år om att använda plast med ljus i inredning men ingen hakar på. ”Ja, visst, kan va schysst idé.” Och nu går jag in i hotellrummet där badrumsdörr är gjort av en lila bencore-panel och sänggaveln är en orange panel som har en inbyggd belysning. Åtminstone jag tyckte att det var en väldigt läcker detalj i rummet. Fan ta er, jag har haft samma idé redan länge sen. Jag kan ta fram mitt allra första design-projekt vi gjorde i skolan och där hade vi en bastu-container som hade en bastu med mörk trädpanel och ljusgrön ”plastvägg” mot ”badrummet”. Med belysning.

Fy vad jobbigt va supertrött och rastlös samtidigt. Känns att insidan av kroppen vill åt fem olika håll samtidigt och utsidan av kroppen orkar inte göra ett skit. Jag vill att den här veckan bara slutar existera. Ibland vill man bara att livet skulle ha gått annorlunda, sakerna som finns skulle inte finnas, saker man har gått genom hade aldrig hänt, saker som inte finns hade funnits. En jävla dag och vecka man inte vill acceptera… Om jag bara kunde… Undrar hur fan jag klarar av att leva mitt liv, hur fan har jag kommit så långt redan, hur fan klarar jag av resten av mitt liv. Maybe some day…

Han kan han… Musikvärldens Einstein.

Fan vad det suger göra en dålig träning. Kände ganska fort att idag funkar det inte men “jag kan fan göra jobbet”. “Gör jobbet, gör jobbet, fan gör jobbet”. Försöker, kämpar men fan också när det känns att det är två av 17 som gör jobbet och en som försöker. Man vil bara slå hjälmen i golvet, sätta sig på läktaren och vänta att folk lär sig att träffa målet. Idag var vi verkligen värda en straffträning. Nya tag imorn. Redan 07:00. Minns inte om jag själv har fått göra straffträning tidigare, men som coach har jag några gånger straffat mina spelare. Om man fan inte vill göra jobbet med boll och klubba kan man lika bra springa en liten stund.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s