Nattens ordmonster: Generationsskiftet

Varför allt kan inte bara funka så det borde? Istället för 20min ärende får man slösa bort 1h 20min därför att man först a) fattar inte att det inte funkar, b) försöker ta reda på varför det inte funkar och c) till slut hittar man omväg, går runt problemet och använder dubbelt så mycke tid till det ursprungliga ärendet. Säg “nej, du får inte” gör man det bara att visa att ja, visst kan jag. You can’t mess with the human nature. Puss och kram omvärlden, jag hatar dig förresten.

Jag fattar inte vart min tid försvinner. Vet inte om det är jag som går på slowmotion eller är det livet där ute som går fort som fan. Åtminstone går vi inte i samma takt. Hinner inte göra nånting, är fast med alla konstiga tider så som 8,5h arbetstid och minst 8+1h sömn. Och när man inte hinner få gjort allt man borde och ville, börjar man sno tid från sådana håll man inte fick och borde. Cruel, cruel life. Men jag har precis fått en extra, oplanerad ledig helg. En hel ledig helg och två (!!!) sovmorgon. Måste först dock klara av några upptagna helger, tidiga morgnar och några arbetsveckor bl.a. Skönt att ha nånting att se framemot.

Och en annan grej jag ser mycke framemot är att jag högg in på mitt obefintliga sparkonto och köpte en hjälmkamera. Hade kollat redan en och började snacka om ämnet med en kollega och snart kommer han med några bättre och nästa lika billiga alternativ. Köpte till slut en kamera från UK med 70e. Inte illa alls. Gör inte heller så ont om jag råkar slå sönder den. Nu blir det lååååång 7-14 dagars vänta tills jag får min ny leksak.

Fan vad skönt att få lite nya idéer och tankar efter man har snurrat med samma tankar 30 gånger fram- och tillbaka. Skönt när någon säger att “tänk på det här…”, “tycker att du ska göra så här…” och “undvik dom här misstagen…”. Tack. Inte så att det hade löst mina problem men nu vet att åt vilket håll jag ska ta mitt nästa steg. Och inte så att det steget är lätt att ta… “Hej mamma, jag vill att vi ska börja diskutera och planera generationsskifte i firman.” Känns att jag försöker simma med en 32kg kettlebell till andra sidan av Östersjön. Samtidigt är det skönt att jag är här och allt annat är där. Jag kan hålla en bra avstånd samt det är egentligen nu jag har tid att fundera och planera.

Fattar inte hur svårt det är att registrera rätta adress. Idag har Storbritanninen fått en ny stad “Souphamton”. Man behöver inte va snille att komma på att staden heter ändå kanske Southampton.

Vet inte om jag ska va orolig när jag kunde svara till en random fråga “vad fan är en paleontolog”. Allmän kunskap eller hur? Om man någon gång har varit sexåring och läst en bok om dinosaurier borde man också veta att det är paleontologer som gärvt upp Tyrannosaurus Rex & co.

Ojoj, vilken trevlig väder det är idag. En ordentligt höststorm, ösregn och jädrans blås. Tur att det är hemmamatch ikväll… Stackars dom som får åka båt idag.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s