Snorunge

Jag blev helt ställd igårkväll när jag öppnade tv:n och märkte att det kommer sevärda program på tre kanaler! Helt unbelieveable! Kollade The Big Bang Theory och bytte till tian och kollade NHL. Fasen vad Tuukka Rask har en snygg hjälm! Svart och guld i rätt propotioner samt att den passar väldigt bra ihop med deras tröjor. Och det gyllene gallret… Den va faktiskt lite snyggare från längre håll när alla detaljer syns inte lika tydligt.

Min planerad tidstabell höll inte helt och jag var inte helt frisk, pigg och glad i morse. Jag hatar att jag kan må så illa när jag blir snorig. Mår mycke sämre än vad man borde. Samtidigt jag vet att det är ingenting allvarligt och jag kan träna som vanligt. Måste bara överleva förmiddagen och få tillräckligt mycke mat i mig. Men fan alltså, tredje dag jag är jätte snorig och fortfarande inga problem med bihålar! Vilken lycka! *knackarträ*

Skönt att va hemma och få gjort såna små saker som hamnar alltid längre ner på prio-listan. Även om jag hellre var helt frisk. Har hunnit bl.a. förnya min antivirusprogram och leta efter en actionkamera, kanske orkar jag även ta fram damsugaren… Hittade en 6x4cm stor HD-kamera med 499kr. 90min filmningstid, 135 graders vinkel. Tycker att där prisen och kvalitén träffar ganska bra. Så mycke kan jag betala för att få leka lite och blir inte jätte ledsen heller om jag nu råkar slå sönder den.

Kollade lördagens match igår. Fasen vilket täckarbete vi genomförde hela matchen. Förutom när Nötzli fick göra 3-2 målet. Det var den enda gång försvaret var inte där. Mora hade 30 skott på mål och tror att mina backar (och forwards) har minst 15 riktiga täck. Jag kände redan under matchen att jag fick inga enkla räddningar. I landslaget fick vi alltid veta att vilken typ av målchanser utespelarna har skapat. Klass 1 är läge där man ska göra mål, klass 2 är en bra målchans och klass 3 är ett läge som är ingen tydligt målchans. Jag kunde klassificiera mina räddningar på liknande sätt:

  1. “Plocka”, räddning man ska göra 100/100 gånger.
  2. En standard räddning man ska göra, åtminstone i match
  3. En mycke bra räddning. Avgörande, sånt läge att jag kan inte skylla på mig själv om jag inte tar den.

När jag kollade Mora-matchen så a) jag hittar inte mina räddningar. I andra perioden hade jag 14 räddningar och när jag kollade filmen undrade jag att var fan finns alla räddningar. Samtidigt minns jag flera lägen där jag gjorde mycke bra jobb, jag var där bollen var och gjorde några riktigt vassa handräddningar. Ingenting syns på filmen. Konstigt. Ghost. Kan också konstatera att jag hade nog två “klass 1” räddningar i hela matchen, hälften var tvåor och måste haft närmare tio treor. Inte helt average-match… Många “osynliga microräddningar”. När jag gör räddningen finns den inte, men om jag inte hade räddat hade bollen varit i mål.

B) Tyckte första målet var billigt av mig. Tyckte jag satt fel, jag läste fel och fick en dålig träff på bollen som fastnade i moraspelarens blad. På filmen ser det ut att jag sitter rätt i första lägen när passen kommer, jag täcker rätt i andra lägen när spelaren tar mot bollen och att bollen gick i mål var bra gjort av forwarden. C) På filmen ser andra målet väldigt billigt. I min synvinkel det var en klass 1 målchans där man helt enkelt ska göra mål. Det var en riktigt vass och svår läge att ta. Egen spelare missar bollen, en rak diakonal, direktskott från det allra bästa yta. Sen att bollen träffar mig i tumme och slingrar in i målet var bara otur. Om jag inte hade träffat den hade det varit en mål som moras första kedja ska göra, men nu när jag ändå var nära att ta den ser det ut som ett billigt mål.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s