Grubbelbubbel

Tack och lov det är fredag idag. Och att jag behöver/kan inte göra nånting annat ikväll än att mysa på båten och i bussen. Och att jag kan faktiskt sova extra imorn istället för den traditionella shopping innan Mora-match i Borlänge. Använde min natt och tidiga morgonen till att fundera och det känner jag nu. Hjärnan hänger inte med i arbetet och jag får göra mycke extra arbete därför att jag missar alldeles för ofta en kort mening “vänligen skicka ett bekräftelse”. Samtidigt var jag lite taskigt och tömde en hel del köer redan innan andra hade kommit ens till jobbet…

Har börjat fundera om jag skulle grunda ett eget firma. Vad skulle det innebära då? Klarar jag av det? Vilken företagsform? Aktiebolag eller enskild firma eller nått annat? Vad innebär det rent teoretisk och rent praktiskt? Det som skulle förespråka för ett eget firma är att då skulle jag själv kunna värdesätta mitt arbete och få beröm för det jag gör och behöver inte lida av andras dålig arbetsinsats. Jag vet precis hur mycke och hur bra jag jobbar och det känns lite orättvist få lika mycke betalt som dom med sämre arbetsinsats. Oftast gör jag mer grundligare jobb än det krävs bara därför att jag vet att det blir bättre i nästa steget. Jag skulle va helt oberoende av vad andra vill och inte vill, gör och inte gör. Skulle få också en “take it or leave it” -kort. Samtidigt känns det skrämmande att ha ett eget firma och ta ansvaret för hela skiten. Det känns så vuxet… Jag är inte vuxen och kommer nog aldrig bli, om jag får bestämma det. Att ha ett eget firma känns så stort och definitivt.

Det andra jag funderat är att skaffa en actionkamera som jag kan fästa i hjälmen eller typ armen/benet. Jag är jätte nyfiken att prova filma målvaktsarbete i en liten annorlunda synvinkel. Jag vet att det är redan många som har gjort det och bl.a. SSV:s herrar i Finland har åtminstone provat det i någon utsträckning. Jag får nog fortsätta fundera och hitta någon bra lösning till det här… Känns lite dyrt att blåsa bort 2000kr därför att jag är nyfiken att prova och det finns en chans att det inte blir ett skit. Då står jag med en 2000kr actionkamera utan något klokt anledning. Ja, det kommer ändå inte bli nått klokt men pengarna är mer värda om kan få ut nått roligt. Och att min sparkonto ser redan ut som Nordkalks gruva sätter inte fart på saken direkt.

Det som skulle va minst lika spännande är att fästa en kamera till innebandyklubba och se från den riktiga vinkeln hur man sitter i mål i förhållande till bollen. Det kan man ju inte se om man har videokameran 1,5m upp i luften och bakom mål. Man kan bara föreställa sig hur det är.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s