Marshall

“Va i helvete” var den första tanken jag vaknade imorse. Gillar, mer eller mindre, min förstörda hjärnan som visar filmer nätterna långa åt mig. Inatt blev det en väldigt spännande och komisk arbetsintervju med människor jag har träffat 1-2 gånger under hela mitt liv. Visst är det intressant hur hjärnan kan plocka upp sånt efter flera år?

Elektriker K&K Co. stötte ett problem idag som vi inte kunde lösa. Tänkte installera en strömbrytare och extra sladd i lampan så att det skulle bli smart och lite snyggare installation. Jag har fyra hål i strömbrytaren, fyra sladdar, jag kopplar allt ihop och ingenting händer. Konsulterade även lillebrorsan som tyckte också att det ska va precis så. Blå-blå och brun-brun, två till mitten, två till sidan. Har inte slagit av någon propp (som han gjorde när han provade själv hemma), själva lampan är inte sönder, men jag kan inte få elen att gå genom brytaren… Två logiska hjärnor tycker att det ska kopplas så men ändå funkar det inte. Felet kan inte vara hos mig, nånting måste vara sönder. Nöjde mig till slut med en stickpropp och skarpsladd.

I just reached my inner peace under the beautiful light.

Jag tror att jag har hittat vinnaren i kampen med hörlurar. Köpte mina döende Sennheisers 2007 eller 2008 och har inte hittat ett enda par hörlurar som skulle va bättre än dom. Kanske jag bara har för höga krav… Nu känns det ändå att jag har lyckats välja rätt. Marshall Major, snygga svarta hörlurar med väldigt bra ljudkvalité, dämpar lite ljud, och efter en snabb provomgång igår och idag kändes det att dom funkar även i min anvädning. Jag skulle ha kunnat köpa t.ex. en bokhylla med pengarna istället, men det är viktigt att prioritera rätt! Betalade 50e av Sennheisers som har tjänat mig för 5-6år. Hoppas Marshalls håller lika länge, helst lite längre!

Jag fattar inte svensk tv-system. I min tv syns fyra kanaler och alla andra är krypterade så jag borde nog köpa nånting. Jag har bara inte en blekaste aning med vad skulle dom “vanliga” kanaler synas med billigaste möjliga priset. I Finland jackar du in en digibox och tsädäm, done. Vet inte heller vart jag kan ta reda på om fastigheten har någon kontrakt med någon viss bolag. Jag vill inte betala 400kr/månad att kunna se några få innebandymatcher på TV4Sport (om dom nu ens visar innebandy under vintern). Jag vill inte köpa digibox för 2000kr att sen kunna beställa kanalpaket med 20 kanaler jag aldrig kollar… Skulle behöva en Tarzan som kunde guida mig genom djunglen. Tror att min tålamod räcker inte till det att jag skulle börja jämföra mellan alla bolagen… Nöjer mig att kolla Simpons och Famliy Guy från sexan.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s